Novi Sad
01.12.2013.
09:26 > 10:21
Četiri kuće sa trščanim krovom, koje se nalaze u Ulici Kraljevića Marka, prete da se potpuno uruše, a vlasnici zbog zakonskih regulativa ne mogu da ih popravljaju.
  • rotkvarija

    02.12.2013 09:30
    trščara
    eeee, sve bi se to začas uredilo, da su vlasnici trščara nindže s bradama, znate one što im se poruši kafana "na kraj sveta" ... slučajno, dok su pokušavali da je obnove, uz božiju pomoć.
  • JustinaNS

    02.12.2013 03:51
    A Tvrđava?
    Zaštićena dobra za državu, pogotovo za lokalnu upravu, nisu nikakva vrednost. Šta tu ima da se čuva duh starog, autentičan život ovdašnjih žitelja?!? Zaštićeno dobro postaje samo 'dobra' prilika da, kad objekat prizna poraz i sam se uruši, lokalci posreduju da neki krkan sagradi još jedan spomenik svoje "vel'ke ljubavi prema gradu". Molim Radio 021 da nas obavesti šta je bilo s onim 'herojem' koji je za pok. Batu srušio zid Tvrđave.
  • Ciniković

    01.12.2013 19:01
    Čemu uzrujavanje, kad su nam trendovi odlično posznati! Kad se sasvim raspadnu, na mestu tih trščara sagradićemo druge kuće, u najboljoj tradiciji šumadijske seoske arhitekture.
  • MaloMorgen

    01.12.2013 17:49
    Trscare su samo jedan slucaj odraza totalno glupe situacije u koju su defakto nacionalna dobra dovedena. Sa jedne strane, Zakon ih kao stiti obavezom vlasnika da ih odrzava, a sa druge nece da uloze ni kinte da se to stvarno i radi. Vlasnici mogu da kazu "nemamo para" (cak nece ni slagati), a to isto kaze i Drzava i stvar ne navodno resena.

    I umesto da Drzava prizna da se dobra tako ne stite te izmeni zakon ili odresi kesu, oni sasvim svesni posledica gledaju kao drzavna dobra propadaju.
    A koliko ustvari para treba da se ona stvarno poprave i restauriraju? A odakle bi te pare mogle da se zakinu pa preusmere? Mogli smo probati npr. "odzacarinom" pa umesto da pare odu Devicu i radikalskoj bandi, odu na popravke kuca i fasada zasticenih zgrada?

    Ili se sve to ustvari radi sistematski i namerno?

  • Sale NS

    01.12.2013 17:02
    Nije im to važno
    Komentatori VLADA i NS TIME mi uzeše reč iz usta, jer nam se sve urušilo a i dalje se urušava.
  • -

    01.12.2013 16:23
    -
    ahaa, pasce nekome na glavu.
    nameracili se da sruse sada i njih.

    koliko ja znam, u belom svetu sexte zasticene kuce se prodaju jefino po ceni kosticevih secerana u klauzulu obaveznog odrzavanja
  • nesreca

    01.12.2013 16:18
    Ljudi moji sacekajte da neko pogine prolazeci ulicom pored te kuce,pa ce biti na svim televizijama,dolazice ministar da se slika i da kaze kako ce se on zauzetin da se zakon promeni znate i sami scenario KONTRASTA LANZA nedaj boze daleko bilo ili nije daleko ko zna
  • nsnn

    01.12.2013 15:12
    uzmite vi lepo pa malo "pomognite" da se to samo urusi, mada ne treba tu puno, malo jace da se sutne zid i ode, pa nek oni razmisljaju posle sta i kako,ionako vi ni ne mozete tu da zivite, u normalnim drzava, od kojih smo mi par vekova daleko, ovakve kuce sijaju, drzava placa sve, cesto vlasnici dobijaju i platu tj. dodatak sto paze na kulturno dobro i cuvaju, a drzava popravlja svaku pojedinacnu trsku kad pukne, a kod nas, puko ceo sistem, pa pukle i kuce koje on "stiti", al sto neki kazu ovde, slika i prilika drzave

    a za onih 270 000 evra kolko su zeleznice potrosile na smestaj i poslovne ruckove, su mogli da sve 4 kuce dovedu u red zza narednih 10 godina, al dobro, 2 tone pecene prasetine i 30-tak noci u hotelima od 5 zvezdica sa kojekakvim "pomocnicama" su mnogo zabavnije
  • 01.12.2013 12:57
    Vlasnici mi nisu sasvim jasni. Muce se tako godinama, niko ih ne slusa, oni zive u stalnom gubitku placajuci nesto sto ne koriste... Sta je problem da se lepo taj krov, tako trosan slucajno urusi od tolikog snega, stradaju i bolje i jace izgradjeni objekti...
  • podbara

    01.12.2013 12:01
    @trscare
    A di su trscare iz Podbare?
    Mislim da je ostala samo jos jedna,kanda je "zasticena".
  • ns time

    01.12.2013 11:48
    Slika i prilika kompletnog stanja drzave koja se puvaka zastitom ljudskih prava,zastitom zena,dece i inih, a nije u stanju 4 (cetiri) krova da popravi.Bedno.Inace, o ova 4 krova slusam istu pricu ravno 15 godina.Bravo za sve gradske i ostale vlasti kojima je do zastite stalo kao do lanjskog snega.Pitajte ih sve na sta su pare otisle.
  • Nsadista

    01.12.2013 11:44
    razmišljanje jednog političara
    Zašto da potrošim pare ne nake bedne trščare, kada mogu da kupim novu limuzinu za mene?
  • Vlada

    01.12.2013 10:37
    ...
    Slika ove kuće slika je grada, pokrajine i republike koje su političari pokrali a nas ponizili.
  • joki

    01.12.2013 10:33
    Quis custodiet ipsos custodes?
    Oni su "zaštićeni"...Ali zato čelo njinih baša niče objekat od 4 sprata, uglavljen tu prilikom izrade najnovijeg urbanističkog plana za ovaj lokalitet...Gde su tu bili Zaštitari da zaštite ambijent i okolinu ovih bednih "zaštićenih"...Ne mogu da verujem, kakvi dupli aršini i selektivna pravda...Ako nešto ovi iz Zavoda za zaštitu i zaštite, tu su Urbanisti da to zase....da se ne izražavam sad!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna